В Україні з'явився новий виробник кошерної соняшникової олії

15 жовтня 2022, 15:13 7080

Компанія «ОптімусАгро Трейд» пройшла аудит кошерної сертифікації на ВП «ЗОЕЗ» у м. Запоріжжя.

Як говориться у повідомленні компанії на сторінці у Facebook, крім свідоцтва про кошерність, підприємство отримує право на використання знака кашрута, що вказує на сертифікуючу організацію та підтверджує кошерність продукту, а також дає змогу виходу компанії на нові ринки збуту, пов'язані з потребами в кошерній продукції.

Після підтвердження відповідності вимогам кошерної сертифікації аудитором зроблено висновки щодо рекомендації видачі сертифікату кошерності терміном дії один рік на продукцію:

  • олія соняшникова нерафінована невиморожена;
  • шрот соняшниковий високопротеїновий (універсальний) тостований негранульований (гранульований);
  • концентрат фосфатидний (соняшниковий харчовий та соняшниковий кормовий);
  • лушпиння соняшникове пресоване гранульоване;
  • фуз олійний.

Уточнюється, що аудит провели у середині вересня 2022 року. Аудитор — релігійна організація «Об’єднання юдейських релігійних організацій України». На виробництві перевіряли технологічний процес, обладнання, приміщення для зберігання сировини.

«Один із найважливіших критеріїв у сертифікації кашруту — це дуже високий рівень чистоти на виробництві, а точніше — чистота будь-якого місця та обладнання, з якими стикатиметься кошерна продукція», — говориться в повідомленні.


Для довідки: «Оптімус Агро» — агропромислова компанія, один із найбільших переробників сільськогосподарської продукції в Україні, який займається виробництвом соняшникової олії, шроту і лушпиння. На українському ринку компанія входить до ТОП-5 українських переробників насіння соняшнику за встановленими потужностями.

«Оптімус Агро» в Україні об'єднує мережу елеваторів в Дніпропетровській, Кіровоградській, Харківській, Запорізькій, Херсонській, Донецькій і Черкаській областях загальною потужністю одноразового зберігання понад 1,1 млн т зернових. Потужності з переробки соняшнику «Запорізького олійно-екстракційного заводу» складають 900 тис. т/рік.