В Allseeds заявляють про корупцію у роботі зернового коридору

25 листопада 2022, 14:24 2465

Голова правління групи Allseeds В’ячеслав Петрище назвав непрозорою роботу зернового коридору та звинуватив у корупції чиновників Міністерства інфраструктури і Адміністрації морських портів України.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Він зазначив, що зафрахтований компанією танкер SUGAR під завантаження 37 тис. т олії для Індії чекає заходу в порт з 24 жовтня у той час, як деякі судна очікують у черзі лише кілька днів. 

В’ячеслав Петрище вважає, що такий дисбаланс пов’язаний з корупційними діями чиновників.

«Це яка відкритість? Які рівні для всіх умови? Хтось може це пояснити, крім корупції? Це мільйони доларів на простої для одних і дуже оперативна перепустка для інших! Панове з АМПУ, добродії з Міністерства транспорту та інфраструктури, я вас усіх особисто вважаю мародерами і злочинцями. Сподіваюся, що цей пост побачать у відповідних службах, СБУ, Офісі Президента, Антикорупційному офісі, якщо наших офіційних листів та прохань пропустити судно у вищезгаданих структурах ніхто не бачить», — додав він.

В’ячеслав Петрище запевнив, що пізніше обнародує подробиці «ганебного бізнесу АМПУ та МІУ».


Для довідки: Allseeds — один із найбільших виробників і експортерів рослинних олій і шротів в Україні. Компанія надає послуги з перевалки рослинних олій та шротів олійних культур на своїх терміналах в порту «Південний», де можуть обслуговуватися танкери з дедвейтом понад 100 тис. т з осадкою до 14,6 м, що є унікальним місцем для перевалки у віддалені місця, такі як Китай, Індія, Близький Схід.