Прогноз по рейтингам Бурат-Агро покращений

02 серпня 2016, 13:17 1992

IBI-Rating підтвердило довгострокові кредитні рейтинги ТОВ «Бурат-Агро» та його відсоткових облігацій серії E на рівні uaA, зі зміною прогнозу з «в розвитку» на «стабільний».

Кредитні рейтинги облігацій серій C, D було відкликано у зв’язку з їхнім погашенням, повідомляється на сайті рейтингового агентства.

Відмічається, що для діяльності емітента, як і решти сільськогосподарських підприємств, характерна сезонність, висока чутливість до впливу природно-кліматичних умов та державного регулювання.

За підсумками 2015 року чистий дохід підприємства збільшився до 554,6 млн грн, а чистий збиток скоротився до 33,7 млн грн. Значний вплив на фінансові результати мала девальвація гривні, яка зумовила від’ємні курсові різниці, а також зростання фінансових витрат за валютними борговими зобов'язаннями. За підсумками 3 міс. 2016 року діяльність «Бурат-Агро» була прибутковою (9,4 млн грн чистого прибутку), незважаючи на зниження чистого доходу.

В IBI-Rating також повідомили, що у грудні 2015 року «Бурат-Агро» викупило в повному обсязі облігації серії D. Раніше були викуплені і погашені облігації серій В і С. Таким чином, на кінець березня 2016 року в обігу залишалися облігації серії Е, які є об'єктом рейтингування. Виконання зобов'язань за облігаціями забезпечено поручительством групи «Індустріальна молочна компанія» (ІМК).

Якраз скорочення обсягу зобов'язань при одночасному поліпшенні фінансових результатів зумовило зниження боргового навантаження емітента, пояснили в рейтинговому агентстві.


Для довідки: ТОВ «Бурат-Агро» входить до складу групи IМК, будучи великим виробником зернових і олійних культур, а також продукції молочного комплексу. Потужності сконцентровані в Полтавській області. Більшість оброблюваних земель використовується для вирощування кукурудзи і соняшнику. Компанія має власний парк сільгосптехніки, а також інфраструктуру зберігання і первинної переробки продукції АПК.