Посівна-2022: Агрейн повністю перейшла на точне землеробство

26 квітня 2022, 15:27 927

Група компаній «Агрейн» проводить посівну кампанію із застосуванням сучасної технології точного землеробства. Для забезпечення якісної сівби й достатнього рівня продуктивності господарства агрогрупи переобладнали механічні сівалки під Precision Planting.

Про це повідомляє AgroTimes.

«Ми повністю оцифрували та автоматизували процес посівної. Свої посівні комплекси ми модернізували під систему точного висіву Precision Planting, а нові 4 сівалки Horsch Maestro обирали одразу з новим висівним апаратом. Ми задоволені цими придбаннями, та головне, що це все дало нам можливість вирішувати всі завдання сівби», — зазначає головний інженер агрогрупи «Агрейн» Михайло Шкатула.

Він пояснив, що така модернізація економічно вигідна. 

«Оскільки завдяки цій системі не допускається пересівання, що часто знижує врожайність ділянки та спричиняє зайві витрати насіннєвого матеріалу. Ми не допускаємо підсилення нормативних густот, натомість, сприяємо рівномірному розміщенню насінин на квадратному метрі та точності висіву, зокрема, завдяки Precision Planting», — додає Михайло Шкатула.


Для довідки:  «Агрейн» — агрогрупа, яка займається вирощуванням і зберіганням зернових і олійних культур, а також тваринництвом. Компанія володіє 11 сільгосппідприємствами в 5 областях — Житомирській, Харківській, Чернігівській, Одеській та Черкаській.