Пан Курчак збільшить потужності з виробництва інкубаційного яйця

21 жовтня 2024, 13:20 309

Агропромислова група «Пан Курчак» розробляє стратегію з розширення виробничих площ, потужностей з інкубації, яку планують реалізувати вже наступного року.

Про це розповів перший заступник директора компанії «Агідель», агропромислова група «Пан Курчак» Олексій Табачук під час саміту UKRAINIAN LIVESTOCK SUMMIT 2024.

«Загалом за виробництвом продукції ми вийшли на довоєнні показники через 3-4 місяці після початку повномасштабного вторгнення. І це вдалося суто завдяки працівниками компанії. Наразі ми бачимо значний запит на один із наших продуктів — інкубаційне яйце»,  зазначає Олексій Табачук. 

За його словам, однією з найбільших проблем у птахівництві, зокрема інкубаційному напрямі, є електропостачання, тому змушені знаходити альтернативні резервні джерела енергії.

«Це, звичайно, впливає на собівартість продукції, потрібно враховувати додаткові затрати. Ще у нашому виробництві потрібно зважати на курсову різницю валют, адже батьківські стада — це імпортний продукт, і складно спрогнозувати, якою його вартість буде через місяць. Загалом у птахівництві ситуація складна через динамічні ризики, які складно передбачити»,  говорить Олексій Табачук. 


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua