Оптімус Агро збільшила закупівлю соняшнику за форвардом на 36%

06 лютого 2020, 09:13 2082

Компанія «Оптімусагро Трейд» за підсумками 2019 р. наростила обсяги переробку соняшнику.

Про це йдеться у повідомленні компанії.

Так, переробка соняшнику на «Запорізькому олійноекстракційному заводі» (ЗОЕЗ) зросла на 6%, виробництво соняшникової нерафінованої олії — на 8%, шроту гранульованого — на 5%.

Як зазначається, компанія на 36% збільшила закупівлі насіння соняшнику за форвардною програмою та на 33% — потужності зберігання сировини на ЗОЕЗ.

Компанія минулого року також почала відвантаження соняшникового шроту річковим транспортом та контейнерами.

«Успішно пройшли сертифікацію щодо експорту ячменю з України до Китаю на Нікопольському елеваторі», — йдеться в повідомленні.

Крім того, «Оптімусагро Трейд» на 4% збільшила виручку та пройшла сертифікацію за шістьма міжнародними стандартами: SGS, GMP+, HALAL, ISCC, EEK та НАССР.


Для довідки: «Оптімус Агро» — агропромислова компанія, один з найбільших переробників сільськогосподарської продукції в Україні, який займається виробництвом соняшникової олії, шроту і лушпиння. На українському ринку компанія входить в ТОП-5 українських переробників насіння соняшнику за встановленими потужностями.

«Оптімус Агро» в Україні об'єднує мережу елеваторів в Дніпропетровській, Кіровоградській, Харківській, Запорізькій, Херсонській, Донецькій і Черкаській областях загальною потужністю одноразового зберігання понад 1,1 млн т зернових. Потужності з переробки соняшнику «Запорізького олійно-екстракційного заводу» складають 900 тис. т/рік.