Оптімус Агро наростила випуск соняшникової олії

06 березня 2019, 10:00 2679

ТОВ «Оптімусагро Трейд» («Оптімус Агро») в першій половині 2018/19 МР збільшило виробництво нерафінованої соняшникової олії на 6%.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

Так, за вересень-лютий сезону-2018/19 виробництво нерафінованої соняшникової олії склало 190 тис. т.

«Збільшення об»ємів виробництва даної продукції обумовлено насамперед покращенням якості насіння соняшнику, а також високим попитом основних країн-імпортерів в поточному сезоні», — говориться у повідомленні.

Як зазначається, соняшникова олія «Оптімусагро Трейд» відправлялась у цей період в Єгипет, Індію, Китай, Катар, Ліван, Голландію, Туреччину, Францію, ОАЕ, Алжир, Ліван.

Соняшниковий шрот компанії експортувався у вересні-лютому сезону-2018/19 у Таїланд, В'єтнам, М'янму, Малайзію, Південну Корею, Італію, Швейцарію, Саудівську Аравію, Францію, Іспанію, Туреччину, Марокко, Польщу, Білорусь.


Для довідки: «Оптимус Агро» — агропромислова компанія, один з найбільших переробників сільськогосподарської продукції в Україні, який займається виробництвом соняшникової олії, шроту і лушпиння. На українському ринку компанія входить в ТОП-5 українських переробників насіння соняшнику за встановленими потужностями.

«Оптимус Агро» в Україні об'єднує мережу елеваторів в Дніпропетровській, Кіровоградській, Харківській, Запорізькій, Херсонській, Донецькій і Черкаській областях загальною потужністю одноразового зберігання понад 1,1 млн т зернових. Потужності з переробки соняшнику «Запорізького олійно-екстракційного заводу» складають 900 тис. т/рік.