Новий цех Ostchem випускатиме 300 тис. т КАС на рік

24 березня 2024, 12:00 938

Холдинг Ostchem (входить до Group DF) запустив новий сучасний цех з виробництва карбамідо-аміачної суміші (КАС) на базі ПрАТ «Рівнеазот».

Як говориться у повідомленні компанії, віробництво, яке орієнтоване на фермерів західних регіонів України, випускатиме 300 тис. т КАС на рік.

«У лютому-березні 2024 року було завершено промислові випробування нового виробництва та тестування якості продукції, випущено перші 100 т КАС, стартували відвантаження продукції фермерам для весняної посівної», — уточнили в компанії. 

Зазначається, що на Черкаському «Азоті» діє виробництво КАС потужністю 1 млн т.

«Ми збільшуємо виробничі потужності у найбільш затребуваному сегменті добрив із динамікою зростання понад 15% на рік. Нове виробництво повністю відповідає екологічним директивам ЄС. До того ж ми вперше в Україні використовуємо інноваційну технологію так званої «гомонізації», яка забезпечує однорідну структуру готового продукту. Це дозволяє суттєво збільшити термін зберігання КАС та уникнути проблем із «розшаруванням продукту». Така якість продукту затребувана досвідченими аграріями не лише в Україні, а й на ринках ЄС», — зазначає керівник виробництва азотного бізнесу Ostchem Сергій Павлючук.

У компанії уточили, що КАС є одним із найбільш перспективних сегментів на українському ринку азотних добрив. Український ринок на рік споживає близько 850 тис. т КАС, з яких 280 тис. т складає імпорт із Польщі, Литви, Болгарії, а також неєвропейський імпорт, часто сумнівного походження.


Для довідки: Ostchem — азотний холдинг Group DF, який об’єднує найбільших виробників мінеральних добрив в Україні. До нього входить «Рівнеазот», Черкаський «Азот», а також Сєвєродонецький «Азот» та «Стирол» (не працюють і перебувають на окупованих територіях).