НІБУЛОН збільшив озимий клин

07 лютого 2022, 09:17 220

Культури озимого клину в компанії «НІБУЛОН» цього року займають площу у понад 34,2 тис. га, це на 9% більше порівняно з минулим роком (31,3 тис га).

У розрізі культур найбільша площа відведена пшениці — 27,6 тис. га, ріпаку — 4,7 тис. га та озимому ячменю — 1,9 тис. га, говориться у повідомленні компанії.

«Незважаючи на деякі складнощі восени, зокрема двотижневе відтермінування посівів через пізні терміни збирання та затримку появи сходів і проходження фенологічних фаз посівів через осінню посуху на заході країни, на сьогодні озимі знаходяться в доброму стані та за умови гарної перезимівлі в лютому дадуть підстави очікувати на високий результат», — уточнили в компанії.

Також зазначається, що цього сезону для аграріїв найголовнішим питанням стало забезпечення виробництва ЗЗР та добривами. Експерти галузі прогнозують недобір продовольчої пшениці саме через скорочення внесення добрив виробниками. Проте, компанія не змінила загальну структуру посівів, реалізуючи для цього власну стратегію з агровиробництва.

Так, в осінню кампанію усі матеріально-технічні цінності були оперативно закуплені та використані за призначенням у оптимальні строки посіву озимих культур для кожного регіону України.

«Уже сьогодні компанія активно готується до проведення комплексу весняно—польових робіт, початок яких незабаром», — розповіли в «НІБУЛОНі», уточнивши, що проводиться обслуговування і ремонт сільгосптехніки, а також укладання угод на поставку насіннєвого матеріалу ярих культур, мінеральних добрив та ЗЗР.


Для довідки: основні активи компанії «НІБУЛОН» розташовані в Україні. Компанія обробляє 82 тис. га землі, володіє і управляє мережею внутрішніх елеваторів і річкових терміналів і сучасним морським терміналом, розташованим у Миколаєві, в Чорноморському регіоні. «НІБУЛОН» експортує переважно кукурудзу, пшеницю і ячмінь у більш ніж 20 країн світу.