НІБУЛОН оновлює парк техніки на $20 млн

10 грудня 2023, 12:00 1432

ТОВ СП «НІБУЛОН» поточного року розпочало реформу агровиробництва, яка покликана досягти прибутковості навіть під час блокування експорту та збільшення логістичних витрат.

Про це розповів генеральний директор ТОВ СП «НІБУЛОН» Андрій Вадатурський, говориться у повідомленні компанії.

«У межах реформи ми переглянули технологію обробки ґрунту в бік більш ощадної та сталої, упроваджуємо автоматизацію, стабілізували відносини з орендодавцями та земельний банк», — зазначив він. 

Вадатурський зауважив, що понад 4 тис. га землі в Миколаївський області компанія повернула в економіку новоствореним напрямом гуманітарного розмінування. А незабаром отримає 4 потужні машини для розмінування, які дозволять значно пришвидшити темпи виконання робіт і підвищити рівень безпеки саперів. Це дасть змогу не тільки очистити власний земельний банк, але й надавати послуги всім охочим.

«Подальші кроки передбачають інвестиції в розмірі до $20 млн в сучасну сільськогосподарську техніку. Робимо ставку на перевірених європейських виробників, як-от CLAAS, HORSHCH, HARDI, BEDNAR та інші. З оновленням парку техніки нам допомагає Експортно-інвестиційний фонд Данії (EIFO)», — уточнив гендиректор компанії «НІБУЛОН».


Для довідки: до війни компанія «НІБУЛОН» обробляла 82 тис. га землі, володіла і управляла мережею внутрішніх елеваторів і річкових терміналів і сучасним морським терміналом, розташованим у Миколаєві. «НІБУЛОН» експортувала переважно кукурудзу, пшеницю і ячмінь у більш ніж 20 країн світу. Крім того, компанія мала широку лінійку флоту (річковий, морський і змішаний).