Незважаючи на ракетну атаку окупантів, Рівнеазот поставить добрива аграріям

24 жовтня 2022, 09:20 2255

22 жовтня внаслідок ракетної атаки окупантів по об’єктах енергетичної інфраструктури у м. Рівне відбулось часткове знеструмлення ПрАТ «Рівнеазот» та вимушена аварійна зупинка ключових цехів з виробництва мінеральних добрив.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

Відзначається, що через відсутність електроенергії було зупинено цех аміаку, цех азотної кислоти, вапняково-аміачної селітри та аміачної селітри. Зусиллями працівників зупинка цехів була проведена чітко згідно регламентів. Екологічна ситуація на підприємстві знаходиться в межах норм.

В компанії повідомляють, що подальше відновлення діяльності цехів відбудеться у координації з місцевою владою після відновлення стабільної подачі електроенергії двома резервними лініями, як цього вимагають технічні регламенти виробництва.

В повідомленні наголошується, що ПрАТ «Рівнеазот» повністю виконає всі договірні обов‘язки перед фермерами та агрохолдингами з постачання мінеральних добрив в осінній сезон.

Також додатково повідомляється, що на підприємстві продовжує безперебійно функціонувати цех нейтралізації та очистки стічних вод. Прийом стічних вод з м. Рівне відбувається у штатному режимі.


Для довідки: Ostchem — азотний холдинг Group DF, який об’єднує найбільших виробників мінеральних добрив в Україні. До нього входить «Рівнеазот», Черкаський «Азот», а також Сєвєродонецький «Азот» та «Стирол» (не працюють і знаходяться на окупованих територіях).