Індустріальний парк на Хмельниччині хочуть зробити м’ясопереробним хабом

04 жовтня 2024, 13:19 259

Новий індустріальний парк Future Industry Hub у Хмельницькій області, який напередодні був зареєстрований Кабінетом Міністрів України, стане потужним хабом м’ясопереробної галузі.

Як говориться у повідомленні групи компаній Vitagro, на площі в 10 га інвестори створять підприємства з переробки свинини та курятини. Також тут буде розміщено комплекс із виробництва м’ясних напівфабрикатів, ковбас та консервів і холодильний цех для зберігання м’яса.

Орієнтовні загальні інвестиції в проєкт оцінюються на рівні 1 млрд грн, з яких частина — власні кошти групи компаній Vitagro. Власні кошти витратять на підготовчі та земельні роботи на ділянці, проєктування, підключення до мереж, інфраструктурну підготовку об’єкту та узгодження і введення в експлуатацію. Цей етап інвестори планують завершити до кінця 2025 року. Паралельно Vitagro вже працює з майбутніми резидентами індустріального парку та буде залучати від них додаткові інвестиції.

«Наше завдання — створити умови, за яких в Україні загалом і у Хмельницькій області зокрема буде більше інноваційних та екологічно чистих підприємств, які забезпечують глибшу переробку продукції тваринництва і створюють більше доданої вартості. Це дозволить українській економіці із сировинної поступово ставати високотехнологічною», — зауважив директор з розвитку та інвестицій групи компаній Vitagro Сергій Савчук.

За умовами проєкту в Future Industry Hub створять не менше 350 робочих місць, з яких близько 300 — це працівники промислових підприємств індустріального парку, а решта 50 — адміністративний персонал. Заробітна плата в індустріальному парку планується на 30-45% вище, ніж середня заробітна плата в регіоні.

Також організатори проєкту підрахували, що після повного введення в експлуатацію та побудови всіх підприємств завдяки індустріальному парку до місцевого бюджету Волочиської ТГ Хмельницької області щорічно додатково надходитиме більше 13 млн грн податків та інших відрахувань.