Зареєстровано індустріальний парк з переробки технічних конопель

12 серпня 2024, 09:55 1081

Кабінет Міністрів 9 серпня ухвалив рішення про внесення до реєстру двох нових індустріальних парків — «Маʼрижани» та «Добросин Інвест Парк».

Про це говориться у повідомленні Міністерства економіки.

Зазначається, що індустріальний парк «Маʼрижани» працюватиме на території Хорошівської територіальної громади Житомирської області й спеціалізуватиметься на виробництві текстильного волокна на базі технічних конопель і льону. Він займатиме площу 30,2 га і, як стверджується, дасть змогу залучити майже 2 млрд грн інвестицій та створити 750 робочих місць.

За даними Житомирської ОВА, на території Хорошівської громади планується створення першого в Україні індустріального парку з вирощування та переробки технічних конопель. Обсяг інвестицій оцінюється у $4-11 млн.

Водночас зареєстровано індустріальний парк «Добросин Інвест Парк», розташований у селі Добросин Львівської області, який спеціалізуватиметься на виготовленні пластмасових та металевих виробів, харчової продукції, деревообробці та інших видах діяльності. Він займе площу 14,6 га, дасть змогу створити до 500 нових робочих місць та залучити 1,6 млрд грн інвестицій.