На Черкащині побудують завод із виробництва кормових добавок за $25 млн

22 листопада 2023, 13:26 1927

Інвестиційний холдинг EFI Group («Ефективні інвестиції») бізнесмена Ігоря Ліскі 2024 року планує розпочати в Черкаській області будівництво нового заводу в сфері агропереробки.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на пресслужбу компанії.

Відповідний меморандум про співпрацю підписали голова наглядової ради EFI Group Ігор Ліскі та начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець під час Черкаського міжнародного економічного форуму 10 листопада.

Як уточнили у пресслужбі, це буде другий завод компанії Feednova з переробки побічних продуктів тваринництва на високопротеїнові кормові добавки та тваринні жири (перший працює у Львівській області).

«Ми підписали меморандум про співпрацю з Черкаською ОВА. Уже наступного року ми перейдемо до планування, проєктування та реалізації будівництва величезного виробничого комплексу. І так, $25 млн інвестицій у регіон — це робочі місця, податки, але й історія про українську якість для всього світу», — прокоментував Ліскі.

Під час вибору локації для подальшого виробництва компанія керується комплексом чинників, зокрема, наявністю логістичних переваг, ринком сировини та людським потенціалом.

«Проте не менш важливими є відносини з обласною владою та громадою, де плануємо розвиватися. У Черкаській області ми знайшли всі необхідні для цього умови. І це стало визначальним фактором під час вибору місця будівництва заводу», — сказав Ліскі.

Наразі в області вже функціонує компанія з переробки меду Beehive, що входить до EFI Group.