Мрія заробила від продажів $66 млн

04 серпня 2016, 18:55 1835

«Мрія Агрохолдинг» у другому півріччі 2015 р. отримала $65,8 млн доходу від продажів, валовий прибуток склав $27,7 млн, а EBITDA — $18,3 млн (без урахування адміністративних витрат, пов'язаних з реструктуризацією боргового портфеля).

Про це повідомила прес-служба компанії.

Основна виручка «Мрії» (95%) сформована за рахунок продажу сільськогосподарської продукції. 34% від загальної суми виручки агрохолдингу приніс продаж пшениці, також значну частку в структурі цього сегменту виручки становлять соняшник (21%) і ріпак (18%). Що стосується географії продажів, то 42% реалізованої продукції було продано на внутрішньому ринку, а 58% — відправлено на експорт. Основні напрямки, куди експортується продукція «Мрії», — Франція, Тайланд та Ізраїль.

«Після завершення підготовки аудованого вхідного балансу на 1 липня 2015 року згідно зі стандартами МСФЗ, Компанія впорядкувала свою звітність і підготувала проміжний фінансовий звіт за 6 місяців. Тепер, заглядаючи наперед, ми розраховуємо публікувати регулярну фінансову звітність у стандартні терміни», — прокоментував фінансовий директор «Мрія Агрохолдинг» Тон Хулс.

Відмічається, що до тих пір, поки «Мрія» не досягнула згоди з кредиторами щодо реструктуризації боргу, фінансова звітність відповідно до стандартів МСФЗ включає всі борги за номінальною вартістю, а також нараховані та несплачені відсотки, штрафи і витрати відповідно до наявних кредитних договорів. Нараховані протягом звітного періоду відсотки і штрафи привели до того, що Компанія за вищевказаний період зазнала збитків у розмірі 243,7 млн дол.