МХП купує фабрику в Словенії

26 вересня 2018, 09:00 3243

Агрохолдинг МХП (MHP SE) планує придбати Perutnina Ptuj (Словенія), вертикально інтегровану компанію в Піденно-Східній Європі.

Про це йдеться у повідомленні компанії.
 
«МХП робить стратегічний крок з розширення діяльності, що принесе компанії додаткову вартість і посилить її позицію в якості глобального гравця. У свою чергу Perutnina Ptuj отримує стратегічного і довгострокового інвестора», - говоритсья у повідомленні.
 
Як зазначається, Perutnina Ptuj володіє сильними брендами і значною часткою на ринку продукту з додатковою вартістю, і МХП готова підтримати дані позиції за допомогою інвестицій і подальшого розвитку їх в майбутньому.
 
«Разом з високопрофесійною командою менеджменту МХП має намір поліпшити якість виробничої бази (активів) Perutnina Ptuj, щоб відповідати високим стандартам ЄС. Дане співробітництво принесе пряму вигоду не тільки місцевим фермерам і співробітникам Perutnina Ptuj, але також позитивно вплине на галузь птахівництва в Балканському регіоні в цілому», - додали в МХП.


Для довідки: МХП – провідний виробник курятини в Україні з найбільшою долею на ринку і високою впізнаваністю бренду своїх продуктів. МХП володіє та контролює всі етапи виробництва курятини: від вирощування зернових і олійних культур, виробництва комбікормів до виробництва інкубаційних яєць та вирощування бройлерного поголів’я, переробки, збуту, дистрибуції та продажу м’яса птиці (зокрема через партнерські брендовані точки).

МХП також займає провідну позицію в рослинництві: кукурудзу МХП вирощує для виробництва комбікормів, а інші культури – пшеницю, ріпак тощо – продає третім особам. МХП орендує сільськогосподарські угіддя, які розташовані здебільшого в родючих чорноземних регіонах України.

З 15 травня 2008 року акції МХП котируються на Лондонській фондовій біржі під тікером MHPC.