Lactalis придбала підприємство Fonterra і Nestle у Бразилії

16 грудня 2022, 17:14 2023

Компанія Lactalis придбала спільне підприємство в Бразилії, що належить Fonterra і Nestle.

Lactalis уклала угоду з Dairy Partners Americas (DPA) на 700 млн бразильських реалів ($131,5 млн), пише Just Food.

Очікується, що трансакцію буде завершено до середини 2023 року за умови схвалення бразильського органу з питань конкуренції — Адміністративної ради з економічного захисту (CADE).

DPA, 51% якої належить Fonterra і 49% — Nestlé, управляє двома заводами, де працюють 1300 людей. Виробництва відійдуть Lactalis, яка уклала «довгострокові» ліцензійні угоди на використання торгових марок Nestlé Ninho, Neston, Molico та Nesfit у Бразилії, які продовжать продавати DPA.

«Придбання DPA доповнює наш портфель брендів і продуктів і дозволить нам розширити наше комерційне та географічне покриття. Зміцнюючи таким чином свою позицію відповідального лідера у виробництві молочних продуктів у Бразилії, Lactalis do Brasil має намір продовжувати процес постійного вдосконалення всього місцевого виробничого ланцюга», — прокоментував керуючий директор бразильського бізнесу Lactalis Патрік Соважо.

У той же час Lactalis зараз продає в Бразилії низку молочних брендів, включаючи Elegê, Parmalat, Batavo, President, Cotochés, Poços de Cladas і Itambé. Компанія стверджує, що є найбільшим підприємством зі збору молока в Бразилії, керуючи 23 виробничими майданчиками у восьми штатах.