Даноша призупинила збір кукурудзи

10 листопада 2016, 09:51 2188

«Даноша» продовжує збирати урожай пізніх зернових. 24 жовтня компанія закінчила збір урожаю сої з результатом 25 ц/га, після чого перейшла до кукурудзи.

Про це говориться в повідомленні прес-служби компанії.

Відмічається, що у зв’язку з низькою температурою та погодними умовами зерно сої було недостатньо сухим, що спричинило додаткові витрати на його сушку.

Впродовж останніх років сою засівали в тестовому режимі, щоб перевірити, чи підходять місцеві умови для цієї культури. Враховуючи позитивні результати, наступного року компанія планує продовжувати вирощувати сою, а також інвестує в обладнання, яке дозволить отримувати соєву олію та макуху безпосередньо на підприємстві.

Наразі триває збір урожаю кукурудзи на зерно, котра, як і соя, є одним з основних складників кормів для свиней. «На комбікормовому заводі немає можливості обробляти одразу декілька видів зернових, тому необхідно було в першу чергу закінчити роботи з соєю», — пояснюють в «Даноші».

При цьому відмічається, що через несприятливу та вологу погоду збір кукурудзи було призупинено. На сьогодні ще необхідно зібрати урожай кукурудзи на території близько 500 га.


Для довідки: «Даноша» — українська сільськогосподарська компанія, яка належить данським інвесторам та була створена в червні 2004 р. в с. Копанки неподалік від міста Калуша (Івано-Франківська область). «Даноша» є сестринською компанією сільськогосподарського підприємства Poldanor S.A. в Польщі.