Астарта розширила площі під зрошенням до тисячі гектарів

09 червня 2023, 15:33 1187

Агропромхолдинг «Астарта» поточного року розширив площі під зрошенням до 1 тис. га.

Проєкт реалізовують у ТОВ ІПК «Полтавазернопродукт», говориться у повідомленні компанії у Facebook.

Так, до трьох дощувальних машин додали ще п’ять.

«Для цього придбали ще чотири фронтальні машини й одну кругову, щоб максимально охопити поливом заплановану площу. Всі нові агрегати вже запущено в роботу на площах з цукровими буряками і гібридною кукурудзою. Обслуговують машини 14 гідротехніків, які працюють позмінно», — уточнили в компанії.

Крім того, для постачання води «Полтавського регіонального офісу водних ресурсів» довелось за рік відновити і побудувати комунікації загальною протяжністю близько 10 км.


Для довідки: «Астарта» — вертикально інтегрований агропромисловий холдинг, який здійснює діяльність у Полтавській, Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській, Житомирській, Чернігівській, Черкаській і Харківській областях. До складу холдингу входять цукрові заводи, агрогосподарства із земельним банком близько 250 тис. га і молочні ферми. 7 високотехнологічних елеваторних комплексів компанії розташовані у Полтавській, Хмельницькій та Вінницькій областях. Загальна потужність зберігання 562 тис. т. У 2014 році холдинг ввів у експлуатацію завод із переробки сої в Полтавській області (ТОВ «Глобинський переробний завод»).