Agrofusion має намір відновити переробку томатів на Миколаївщині

12 лютого 2023, 11:14 3178

Джерело фото: nikvesti.com

Три заводи з переробки томатів компанії Agrofusion (Миколаївська обл.) були зруйновані на початку повномасштабного вторгнення.

Про це розповів засновник та директор компанії Agrofusion Сергій Сипко, повідомляє видання «НикВести».

«Ці заводи входили до складу найкращих у Європі. Наші заводи розташовані в Жовтневому (Вітовському. — Ред.) районі Миколаївської області та в Снігурівському регіоні. Ці території знаходились на лінії фронту та дуже постраждали», — додав він.

Сергій Сипко запевняє, що роботу заводів з часом відновлять.

«Заводи  будуть функціонувати точно. Ми намітили декілька програм взаємодії федерації роботодавців України з федерацією роботодавців Данії. Перший крок ми вже зробили: в Миколаїв надіслали дизель-генератор, він не новий, але ми його відремонтували й поставимо наступного тижня в госпіталі Снігурівки», — розповів директор Agrofusion.

Він зазначив, що на підприємстві зараз працює 430 людей, а у 2021 році — 2400.

Що стосується податків, то у 2021 році Agrofusion сплатила 420 млн грн до бюджетів. Через повномасштабну війну податки підприємства скоротились у вісім разів, підсумував бізнесмен.


Для довідки: Agrofusion — вертикально інтегрований сільськогосподарський холдинг із замкнутим циклом виробництва з вирощування томатів і їх подальшої переробки на томатну пасту. Підприємства компанії розташовані на півдні України — в Миколаївській і Херсонській областях. Холдинг виробляє томатну пасту під торговою маркою ТМ «Інагро».