Польські фермери знову протестують у Варшаві: у хід пішли бруківка та сльозогінний газ (оновлено)

06 березня 2024, 17:40 1575

Джерело фото: tvn24.pl

Польські фермери сьогодні, 6 березня 2024 року, розпочали велику акцію протесту у Варшаві.

Фермери зібралися біля будинку уряду і згодом пішою ходою підуть до Сейму. Акція триватиме до вечора 8 березня, пише money.pl.

Організатори анонсували участь від 100 до 150 тисяч людей з усієї Польщі. 

Цього разу до аграріїв, серед інших, приєдналися профспілки шахтарських організацій, а також мисливці та лісівники. 

Фермери виступають проти Європейського зеленого курсу, а також вимагають припинити імпорт сільськогосподарської продукції з країн поза ЄС, зокрема, з України та росії.

Біля канцелярії прем'єр-міністра протестувальники підпалили шини, а також спалили труну, що символізує занепад польського сільського господарства.

На під’їздах до Варшави поліція закрила проїзд сотень тракторів. Сільгосптехніка блокує рух транспорту на багатьох під'їздах до міста. Водночас кільком тракторам вдалось прорватися до центру столиці Польщі. Десятки тисяч протестувальників прибули до Варшави автобусами.

Водночас аграрні протести на тракторах проходять у кількох регіонах Польщі. Фермери блокують провінційні та національні дороги, а також в’їзди на автостради та швидкісні дороги.

Оновлення.

Прийшовши до будівлі Сейму, протестувальники почали кидати у кордон поліцейських петарди та бруківку, пише tvn24.pl. Поліція у відповідь застосувала сльозогінний газ, а також затримала близько десятка людей. Поліція повідомляє про кількох поранених правоохоронців.