Китай знизив мита на сири та фрукти, підняв — на свинину

01 січня 2022, 11:12 437

Китай з 1 січня 2022 р. знижує імпортні мита на 954 товари, зокрема фрукти та молочні продукти.

Це випливає з Плану коригування мит на 2022 р., опублікованого в повідомленні №18 (2021) Комітету з мит при Держраді КНР, пише Milknews.ru.

Як пояснює Міністерство фінансів КНР, на 2022 р. запроваджуються тимчасові ставки імпортних мит на рівні, меншому, ніж тарифи режиму найбільшого сприяння (РНС). Метою цих коригувань є полегшення фінансового тягаря для населення, підвищення доступності деяких імпортних товарів, а також продуктів харчування та товарів широкого вжитку.

Зокрема, під зниження ввізного мита потрапили замінники незбираного молока, суха сироватка, а також багато видів сирів. Крім цього, нововведення торкнулося деяких морепродуктів (лосось, тріска), деяких видів фруктів, протиракових ліків та окремих високотехнологічних товарів для промисловості. Повний список доступний за посиланням

Водночас із 1 січня скасовуються раніше введені тимчасово знижені імпортні мита на такі закордонні товари, як комплектуючі для акумуляторів, желатин, свинина тощо. Щодо них діятимуть вищі митні тарифи РНС.

З 1 липня 2022 р. буде також знижено митні тарифи РНС на 62 товари зі сфери інформаційних технологій.