Мінагрополітики ініціює виплати на утримання маточного поголів’я у свинарстві

12 червня 2024, 13:50 1109

Природного росту свинарства на рівні 3-4% на рік недостатньо, тому Міністерство аграрної політики та продовольства України розглядає можливість надання державної підтримки на утримання маточного погололів’я свиней.

Про це повідомив т.в.о. міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький під час форуму «Зерно. Свині. М'ясо».

«У попередні періоди програми компенсації вартості виробничих об’єктів допомагали зростати галузі. І свинарство було великим отримувачем частки компенсації як за будівництво свинокомплексів, так і за поголів’я. Зафіксовано, що після завершення воєнного стану всі програми будуть відновлені. Наразі ми спілкуватимемося з міжнародними партнерами щодо підтримки у свинарстві хоча би на утримання маточного поголів’я», — зазначив Тарас Висоцький.

Він додав, що такий вид підтримки слугуватиме подальшому розвитку галузі, усуне на ринку питання дефіциту поросят і даватиме можливість створювати додану вартість у свинарстві. 

Попередньо Тарас Висоцький повідомив, що виплати надаватимуться винятково зареєстрованим господарствам. Щодо розміру виплат на одну голову наразі ведуться перемовини. 


Вікторія Полевик, AgroPortal.ua