Кабмін змінив порядок виділення дотацій на системи зрошення

26 січня 2022, 16:13 562

Кабінет міністрів України вніс зміни до Порядку використання коштів, передбачених для надання державної підтримки сільгоспвиробникам, які використовують меліоровані землі.

Відповідну постанову уряд ухвалив на засіданні 26 січня 2022 р., повідомляє кореспондент AgroPortal.ua.

Згідно з текстом пояснювальної записки до постанови, метою документу є підтримка вітчизняного машинобудування для агропромислового комплексу для забезпечення розвитку зрошуваного землеробства в умовах зміни клімату. 

Як очікується, реалізація ухваленої постанови забезпечить підтримку сільськогосподарських товаровиробників для подальшого збільшення валового виробництва сільськогосподарських культур та забезпечить продовольчу безпеку держави в умовах зміни клімату.

Реалізація проекту акта дозволить надати держпідтримку сільгоспвиробникам у вигляді бюджетної дотації на безповоротній основі у розмірі до 25% вартості витрат за введені в експлуатацію зрошувальні системи (матеріали, засоби для реконструкції, дощувальна техніка, канали, трубопроводи, запірна арматура) у період с 1 листопада попереднього року до 31 жовтня поточного року.