IFC: Закон про землю — перший крок до великих інвестицій в агросектор

04 травня 2020, 08:00 2620

IFC вітає ухвалення українським парламентом Закону «Про обіг земель сільськогосподарського призначення».

Про це в коментарі для AgroPortal.ua повідомив регіональний менеджер IFC в Україні Джейсон Пеллмар.

«Це — важливий перший крок до відкриття шляху для великих інвестицій в аграрний сектор, стимулювання збільшення виробництва сільськогосподарської продукції з більшою доданою вартістю та надання фермерам доступу до фінансування», — сказав він.

Регіональний менеджер IFC зазначив, що існує необхідність у розробці та прийнятті інших нормативних актів для забезпечення прозорості та ефективності ринку.

«Лише після того, як Україна дасть можливість юридичним особам брати участь на ринку і тим самим сприятиме розвитку конкуренції, послабить обмеження на максимальну площу земель, яку можна придбати, і перейде до референдуму про право іноземців брати участь у купівлі земель, ми можемо очікувати остаточного успіху реформи та впливу на зростання економіки України», — додав Пеллмар.

Також він підкреслив, що спільно зі Світовим банком IFC підтримає створення інфраструктури ринку землі в Україні та розвиток механізмів фінансування придбання землі, що допоможе українським фермерам отримати легший доступ до фінансування для купівлі земель.

«Хоча ми не інвестуємо безпосередньо в дрібні фермерські господарства, ми підтримуємо їх за допомогою різних ініціатив, таких як аграрні розписки, що полегшують їм доступ до фінансування», — підсумував Пеллмар.