Джерело фото: AgroPortal.ua
Через глобальне потепління виноробство в Україні поступово зміщується з південних регіонів до північніших і прохолодніших зон.
Про це в прямому ефірі в Instagram розповідає AgroPortal.ua засновник Biologist Ігор Петренко.
«На Одещині останніми роками дуже сухо й спекотно. Білий виноград швидко втрачає кислотність, тому його потрібно збирати дуже рано, і будь-яка помилка може коштувати дорого. Для червоних сортів така спека ще прийнятна», — пояснив Петренко.
За його словами, потрібно дивитися в майбутнє на 10-20 років уперед і шукати нові зони для закладки виноградників. Серед перспективних регіонів він назвав Закарпаття та Поділля, зокрема Бакоту.
Іванна Панасюк, AgroPortal.ua