Оттен Консалтинг «вкладеться» в аграрний сектор

17 серпня 2016, 10:15 3037

Німецька консалтингова компанія «Оттен Консалтинг» зацікавлена розвивати аграрний бізнес в Запорізькій області.

Про це в ексклюзивному коментарі AgroPortal.ua розповів директор «Оттен Консалтинг» Томас Оттен.

За його словами, величезну зацікавленість у іноземного інвестора викликають малі та середні сільгосппідприємства розміром 1-3 тис. га.

«В Україні 6 млн га землі перебуває в наявності у 2 тис. підприємств, потенціал величезний. В силу відносно низьких витрат на виробництво в порівнянні із Західною Європою, українські господарства розміром понад 1 тис. га дуже часто є рентабельними, і це без будь-яких субсидій з боку держави. Низькі витрати на виробництво, відносно дешева робоча сила, а також спрощене оподаткування для сільськогосподарських підприємств ще один приємний бонус для інвесторів», — говорить він.

При цьому Томас Оттен додав, що за останні 2 роки українська гривня сильно девальвувала, що вплинуло і на орендну плату. В євро орендна плата залишається відносно невисокою порівняно з країнами Західної Європи.

«Я б сказав, що це тільки питання часу, коли Україна стане одним з основних гравців на ринку сільськогосподарського виробництва», — резюмував Томас Оттен.


Для довідки: За даними облдержадміністрації Запорізької області, аграрії вже зібрали понад 2,5 млн т зерна, середня врожайність становить 31 ц/га, що на 2 ц більше, ніж у минулому МР.