Думка: Солодка кукурудза — проєкт для великих або дуже малих виробників

24 липня 2021, 09:00 3533

Порівняно із зерновою кукурудзою цукрова потребує більше ручної роботи.

Про це AgroPortal.ua розповів фермер із Вінниччини Віктор Смішний, який вирощує цукрову кукурудзу три роки на площі 2,5 га.

«Прополку робимо вручну, бо гербіцид впливає на розвиток качана. З гербіцидом качан менший, пізніше дозріває, а кожен день відтермінування дозрівання — це мінус ціна», — коментує фермер.

N. B. П’ять днів на збір, шість годин на консервацію: що потрібно знати про бізнес на цукровій кукурудзі

На його переконання, солодка кукурудза — проєкт для великих або дуже малих виробників. З площі 70-100 га можна збирати урожай комбайном і запускати лінію з переробки. Якщо площі зовсім малі, можна продавати кукурудзу через власних реалізаторів на ринку.

«Великий обсяг самотужки не продаси, тож у день реалізую гуртовим покупцям 1-1,5 тис. качанів. Вони їх продають не менше 7-8 грн у роздріб», — додає Віктор Смішний.


Валентина Оврас, AgroPortal.ua