Про це AgroPortal.ua розповів фермер із Вінниччини Віктор Смішний, який вирощує цукрову кукурудзу три роки на площі 2,5 га.
«Прополку робимо вручну, бо гербіцид впливає на розвиток качана. З гербіцидом качан менший, пізніше дозріває, а кожен день відтермінування дозрівання — це мінус ціна», — коментує фермер.
N. B. П’ять днів на збір, шість годин на консервацію: що потрібно знати про бізнес на цукровій кукурудзі
На його переконання, солодка кукурудза — проєкт для великих або дуже малих виробників. З площі 70-100 га можна збирати урожай комбайном і запускати лінію з переробки. Якщо площі зовсім малі, можна продавати кукурудзу через власних реалізаторів на ринку.
«Великий обсяг самотужки не продаси, тож у день реалізую гуртовим покупцям 1-1,5 тис. качанів. Вони їх продають не менше 7-8 грн у роздріб», — додає Віктор Смішний.
Валентина Оврас, AgroPortal.ua