Фермерське господарство влаштовує на Сумщині равликові перегони

15 липня 2021, 08:00 5283

Фермерське господарство «ФЕРМА ЕКО» влаштовує у місті Лебедин, що на Сумщині, равликові перегони.

Про це AgroPortal.ua розповіла заступниця голови фермерського господарства Ярина Багатиренко.

За її словами, ідея проводити такі заходи прийшла спонтанно.

«Оскільки ми часто проводимо конкурси, екскурсії для дітей, вирішили доповнити розважальну програму саме равликовими перегонами. Це цікаво, весело, захоплююче. Відвідувачі, дітлахи задоволені», — говорить  Багатиренко.

Зазначає, що один «забіг» триває близько 30 хвилин. Принцип простий: на декоративне кругле поле для перегонів виставляють 10 равликів. Кожен молюск має свій номер. Переможе той, хто швидше добереться від краю до центра поля. Стимулом для руху равликів є корм, яким тоненько посипають «трасу». Найбільше корму — у центрі поля. Це є своєрідною нагородою для найспритнішого і найшвидшого молюска.

Щоб потрапити на равликові перегони, необхідно записатися на екскурсію до «ФЕРМИ ЕКО».

«На сьогодні ми маємо 3 ґа поля і чекаємо нового врожаю делікатесного равлика породи Helix Aspersa Muller», — зазначила Багатиренко.

«ФЕРМА ЕКО» існує три роки. Це сертифіковане господарство повного циклу: від вирощування до переробки в готову продукцію, каже вона. Для збору урожаю, у серпні-вересні, ферма шукає працівників через Центр зайнятості. Щосезону це 30-35 людей.

«Плануємо експортувати равлика та продукцію з нього, співпрацювати з торговельними мережами та закладами харчування. Із глобального — популяризувати м'ясо равлика серед українського споживача, зробити цей продукт зрозумілим і затребуваним», — зазначила вона.


Наталія Рекуненко, AgroPortal.ua