Фермери, які вирощують свиней під генеральське сало, не хочуть заходити в переробку

30 січня 2024, 12:00 1740

Джерело фото: Gregit.UA

Сімейний крафтовий бізнес Gregit.UA, який виготовляє продукцію в карпатському селі Шепіт, з початку війни додав до свого асортименту не лише в’ялене мʼясо та мʼясні джерки, а ще й генеральське сало.

Про це AgroPortal.ua під час прямого ефіру в Instagram розповіла співзасновниця бренду Світлана Олексюк.


Генеральське сало підприємиця закуповує у домогосподарствах свого регіону, а вже потім його переробляє.

Світлана Олексюк, співзасновниця бренду Gregit.UA

Сировина є проблематичною, але в такій незначній кількості, як ми виготовляємо, нам вистачає. Для отримання генеральського сала потрібні свині певних порід, які будуть годовані періодами, щоб у результаті вийшли прошарки з м’ясом. 

Співзасновниця бренду зізнається, що з таким салом працювати нелегко, адже його потрібно 2-3 доби витримувати в розсолі, щоб воно набуло певного смаку, а вже потім обвалювати в спеціях.

«Фермери, в яких ми купуємо генеральське сало, самі не хочуть його переробляти. Це додаткова робота для них. Ми ж його купуємо за значно вищою ціною, ніж звичайне. А продаємо вже готове по 650 грн/кг», — зазначає Світлана Олексюк. 


Іванна Панасюк, AgroPortal.ua