Через руйнування Інгулецької зрошувальної системи буде проблема з вирощуванням овочів

25 березня 2023, 08:00 2409

На території Шевченківської ТГ на Миколаївщині 80% всіх агропідприємств зазнали значних руйнувань. Все, що було пов’язане з ангарами, складами, росіяни оцінювали як потенційно небезпечне в плані того, що там може бути захована техніка.

Про це AgroPortal.ua розповів очільник громади Олег Пилипенко.

«Всі об’єкти були пошкоджені та мають значний ступінь руйнування. Особливо, наприклад, елеватор — на ньому саме зберігалося зерно, яке планували продати весною. У таких підприємствах вигоріли повністю зернові, були знищені запаси паливно-мастильних матеріалів, техніки, обладнання, добрив. Зараз мали би бути якісь, зокрема й міжнародні, донорські вливання для аграріїв, адже насправді те, що вони зараз роблять, — великий подвиг», — зазначає Олег Пилипенко.

За його словами, окрім промислових підприємств, які займаються переробкою сільськогосподарської продукції, на території Шевченківської ТГ знаходиться Інгулецька зрошувальна система, що дає можливість великій кількості агропідприємств займатися вирощуванням овочів. Овочівництво — один із напрямів, який створює багато робочих місць.

«З овочами цього року не вийде, оскільки Інгулецька зрошувальна система має значні руйнування і, напевно, не відновиться так швидко»,  констатує Олег Пилипенко.


Тетяна Ярмоленко, AgroPortal.ua