Агроліга починає будівництво нового ОЕЗу

12 вересня 2016, 07:04 3332

Група компаній «Агроліга» починає будівництво сучасного олійноекстрактного заводу з переробки соняшнику.

Про це AgroPortal.ua стало відомо з повідомлення групи на Варшавській фондовій біржі.

Потужність переробки планується на рівні 170 тис. т соняшнику на рік. Перша черга заводу, що забезпечує переробку 100 тис. т в рік, буде введена в експлуатацію вже у вересні-жовтні 2017 р.

Також зазначається, що після детального фінансового аналізу проекту та всебічної перевірки бізнес-процесів «Райффайзен банк «Аваль» (входить до групи Raiffeisen Bank Interneshinal Holding AG, Австрія) прийняв рішення кредитувати ГК «Агроліга» в повному обсязі для здійснення нового проекту.

Структура фінансування проекту буде змішаною — як за рахунок використання власних коштів, так і за рахунок залучення зовнішніх джерел фінансування. На сьогоднішній день погоджено генеральний план будівництва, проведені тендери на поставку обладнання та проведення будівельно-монтажних робіт.


Для довідки: Група компаній «Агроліга» (Agroliga Group) об'єднує ряд компаній середнього бізнесу, що динамічно розвиваються та працюють у секторі сільського господарства України. Група компаній обробляє 7,5 тис. га землі, розташованої на сході України в Дворічанському районі Харківської області. Основна продукція — соняшник, соняшникова олія, зерно пшениці та ячменю, кукурудза, рапс, гречка та молоко.