Травень для операторів ринку свинини почався зі зниження закупівельних цін: більшість товарних партій реалізували в межах 77-80 грн/кг.
Про це говориться у повідомленні асоціації «Свинарі України».
«Як і минулого тижня, спостерігається регіональна розбіжність цін: на заході котирування тяжіли до нижньої позначки цінового коридору, а в центрі та на сході переважно були вище середньозваженої позначки (77,8 грн/кг) та епізодично зустрічалися ціни вище вказаного діапазону», — говориться у повідомленні.
Представники м’ясопереробної галузі відзначають, що зниження цін закупівлі свинини спостерігається на тлі послаблення реалізації після великодніх свят: із завершенням святкувань споживча активність у роздрібній торгівлі знизилася, тож продажі повернулися до більш-менш середньостатистичних обсягів.
«З іншого боку, сформовані запаси сировини підприємств глибокої м’ясопереробки дозволили їм наразі взяти паузу в заготівлі. Початок сезону пікніків цьогоріч дещо відтерміновують відсутність тривалих святкових вихідних на початку травня та дещо нестабільна погода. Проте із приходом тепла, на думку окремих переробників, споживча активність має пожвавитися», — вважають експерти.