Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook президент асоціації «Український клуб аграрного бізнесу», генеральний директор агрокомпанії ІМК Алекс Ліссітса з посиланням на звіт останніх широкомасштабних наукових дослідженнь.
«Крапка у дискусії про користь та ризик для здоров'я людини вживання необробленого червоного м'яса поставлена», — заявляє він.
І додає, що вчені навіть радять заохочувати споживання необробленого червоного м'яса.
«Споживання необробленого червоного м'яса на звичайних сьогоднішніх рівнях слід заохочувати як значне джерело щільних і легкодоступних білків, основних поживних мікроелементів і критично важливих біологічно активних речовин, а також як частини загальної збалансованої дієти, що поєднує різні групи продуктів», — говориться у повідомленні Світової організації фермерів.
Алекс Ліссітса підкреслив, що тваринництво залишається ключовим у стійких харчових системах.