У дискусії про користь чи шкоду червоного м'яса поставлена крапка

27 липня 2021, 12:58 2529

Наукова рада Світової організації фермерів заявляє про позитивний ефект від споживання необробленого червоного м'яса у збалансованому харчуванні.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook президент асоціації «Український клуб аграрного бізнесу», генеральний директор агрокомпанії ІМК Алекс Ліссітса з посиланням на звіт останніх широкомасштабних наукових дослідженнь.

«Крапка у дискусії про користь та ризик для здоров'я людини вживання необробленого червоного м'яса поставлена», — заявляє він.

І додає, що вчені навіть радять заохочувати споживання необробленого червоного м'яса.

«Споживання необробленого червоного м'яса на звичайних сьогоднішніх рівнях слід заохочувати як значне джерело щільних і легкодоступних білків, основних поживних мікроелементів і критично важливих біологічно активних речовин, а також як частини загальної збалансованої дієти, що поєднує різні групи продуктів», — говориться у повідомленні Світової організації фермерів.

Алекс Ліссітса підкреслив, що тваринництво залишається ключовим у стійких харчових системах.