За відгуками представників м’ясопереробки, сезонне послаблення пропозиції відчувається як зниженням середньої забійної маси тварин, так і зменшенням товарних партій. Водночас оператори м'ясопереробки відчувають тиск з боку кінцевої реалізації, окремі відзначають її уповільнення.
Про це повідомляють в аналітичному відділі асоціації «Свинарі України» за підсумками щотижневого моніторингу.
Відзначається, що наразі про істотне гальмування торгівлі переважно не йдеться, а перебіг відвантажень живця плановий, оскільки потреба у ньому сезонно вища за пропозицію.
«Ціни на свиней забійних кондицій у кінці першої декади серпня стабілізувалися. Під час торгів минулого тижня ціни закупівлі переважно залишилися на досягнутому рівні, констатують оператори ринку живця. Так, хоча подекуди зустрічалися коливання в межах +/- 1 грн/кг, переважну частину товарних партій реалізовували за цінами попереднього тижня. Котирування зберігають регіональну розбіжність з вищими на сході та дещо нижчими на заході та переважно коливаються в межах 82,5-86+ грн/кг (епізодично до 87 грн/кг)», — зазначають у асоціації.