Знижкою на сертифікацію скористалося вже 50 органічних виробників

02 квітня 2024, 12:45 748

З початку 2024 року ТОВ «Органік Стандарт» реалізує проєкт із надання послуг сертифікації та сприяння розвитку експорту органічної продукції. З початку реалізації проєкту можливістю підтримки вже скористались близько 50 операторів. Проєкт триває 18 місяців, а загальний бюджет складає 17 млн грн.

Про це повідомляють у ТОВ «Органік Стандарт».

Відзначається, що в межах проєкту надається підтримка виробникам, переробникам та експортерам зернових та олійних культур, які вже сертифіковані як органічні або планують перехід на органічне виробництво. Виробники та переробники мають можливість отримати знижку до 90% на вартість послуг із сертифікації, послуг із контролю експортних відвантажень, лабораторних досліджень та видачі експортних сертифікатів.

Органічна продукція складає близько 2% загального імпорту агропродовольчих товарів до ЄС. Органічне виробництво та попит на органічні харчові продукти в світі продовжують розвиватись, що створює додаткові можливості для українських агровиробників. Органічна сертифікація дозволяє виробникам позиціонувати та продавати продукцію на ринку за преміальною ціною.