Виявлено майже 300 порушень у виробників продуктів харчування та кормів

17 серпня 2022, 18:00 2407

Державна служба з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів у період воєнного стану (з квітня по серпень 2022 р.) провела 685 перевірок діяльності суб’єктів господарювання, які здійснюють виробництво та обіг харчових продуктів і кормів.

Як говориться у повідомленні відомства, в 99% випадках підставами для проведення позапланових заходів державного нагляду є письмові заяви, які подавалися суб’єктами господарювання про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за їхнім бажанням.

За весь період виявлено 293 порушення у зв’язку з недотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин. З метою усунення порушень складено 96 приписів про усунення невідповідностей та один матеріал передано до суду, додали у Держпродспоживслужбі.

«Нагадуємо, що в умовах воєнного стану в Україні припинено заходи державного контролю та ринкового нагляду, окрім позапланових заходів державного нагляду (контролю) в окремих сферах, зокрема щодо запобігання неконтрольованому зростанню цін на товари, які мають соціальну значущість, виключно на підставі рішення центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у відповідній сфері», — підкреслили у відомстві.