В Україні пропонують запровадити День фермера

11 жовтня 2017, 15:28 4571

Кабінет міністрів України пропонує відзначати професійне свято — «День фермера» щорічно 19 червня.

Відповідний проект указу було схвалено сьогодні, 11 жовтня, на засіданні уряду, говориться у повідомленні Міністерства аграрної політики та продовольства.

Як зазначається, дата 19 червня була обрана у зв'язку з прийняттям у цей день у 2003 р.  закону України «Про фермерське господарство».

«Розвиток фермерства та робота самих фермерів відіграють важливу роль у забезпеченні продовольчої безпеки та збереженні українського села. Підтвердженням цього є значна увага уряду до розвитку фермерського руху та схвалена ним відповідна концепція держпідтримки. Встановлення офіційного свята, яке б вшановувало працю фермерів, стане ще одним поштовхом до сприяння підприємницькій ініціативі на селі та підкреслить важливість професії фермера як такої», — прокоментував рішення уряду перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк.

Також уточнюється, що указ про заснування «Дня фермера» набуде чинности після підписання президентом та публікування.


Для довідки: зараз у сільському господарстві України свою діяльність здійснюють майже 48 тисяч сільськогосподарських підприємств. Серед них — 70,6% фермерські господарства.