В Україні офіційно стартував проект розвитку сільських територій

24 лютого 2017, 10:07 4624

В Україні відбулося офіційне відкриття міжнародного проекту USAID «Підтримка аграрного і сільського розвитку». Його мета — сприяти комплексному економічному зростанню шляхом розвитку сільських територій та аграрного сектору в цілому.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

«Один із пріоритетів Мінагропроду — розвиток сільських територій. Завдяки реалізації проекту збільшиться обсяг інвестицій, з’являться нові робочі місця для сільського населення. Тим самим, покращиться їх добробут», — заявив міністр аграрної політики та продовольства Тарас Кутовий.

Проект USAID працює над зниженням бар’єрів для бізнесу, формуванням кращих умов для діяльності малих і середніх аграрних підприємств. Серед важливих завдань — забезпечити можливості для працевлаштування сільського населення та привабливі умови проживання в сільській місцевості України.

Також важливими напрямками роботи Проекту є підвищення конкурентоспроможності української аграрної продукції, впровадження міжнародних стандартів якості та безпечності, доступ національних сільгосптоварів до нових експортних ринків ЄС.

Крім того, Проект націлений на створення прозорих нормативно-правових засад функціонування ринку землі, а також впровадження реформ, які дозволять залучити кошти до модернізації систем зрошення земель.

«Співпраця України та США триває вже понад 25 років. В рамках цього партнерства на сьогодні вже діє 4 програми підтримки розвитку агросектору. Сподіваюсь, що нова програма Проекту посилить вже існуючі результати та призведе до нових», — відмітив міністр.


Для довідки: онлайн-ресурс AgroPortal.ua і асоціація «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ) з метою розвитку сільських територій проводить другий рік поспіль Всеукраїнський конкурс «Неймовірні села України». Подати заявку можна уже з квітня. Детальніше за посиланням.