Проблема зберігання врожаю настане з кукурудзою

20 червня 2022, 16:05 1400

Більша проблема у пошуках альтернатив для зберігання нового врожаю настане з пізнішими культурами, такими як кукурудза.

Таку думку висловив президент УКАБ, генеральний директор Agricom Group Петро Мельник у коментарі Bloomberg, повідомляє УКАБ.

«Тепер, коли порти залишаються закритими, незважаючи на міжнародні зусилля, починається збір урожаю, а зерносховища все ще завантажені торішніми запасами», — говорить Петро Мельник.

Він також додає, що фермери шукають альтернативи для зберігання зростаючих запасів, але вже хвилюються про те, скільки вони зможуть посіяти в сезоні 2023 року. Якість зерна та врожайність також постраждають, якщо посіви залишатимуться довше на полях через брак сховищ.

Україна звернулася до європейських партнерів із проханням про допомогу у збереженні наступного врожаю. Мобільне сховище може збільшити ємність на 15 млн т. Інші союзники також пообіцяли надати допомогу, а президент США Джо Байден заявив, що побудує тимчасові силоси в прикордонних країнах, таких як Польща.

propData.content.image
Петро Мельник

 «В Україні має бути місце для зберігання таких культур як пшениця та ячмінь, які першими збирають влітку. Найбільша проблема виникне восени, для пізніше зібраних культур, таких як кукурудза. Силосні мішки, якими деякі фермери користуються протягом кількох років, безсумнівно, допоможуть. Але вони не забезпечать зберіганням весь надлишок, до того ж виробникам також потрібні потужності для очищення та сушіння зерна».