Окупанти відбирають у фермерів мільйони тонн нового врожаю

16 серпня 2022, 11:06 3583

Українські фермери на окупованих територіях втрачають мільйони тонн урожаю.

Про це заявив міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський, говориться у повідомленні Мінагрополітики.

«Потрібно порівняти деякі цифри. Минулого року на територіях, які на сьогодні окуповані, урожай загалом був близько 20 млн т зернових та олійних культур. Ці регіони традиційно мали багато озимих пшениці та ячменю, які вони одними з перших збирали в Україні влітку. Це означає, що обсяги зловживань по новому врожаю обраховуються там мільйонами тонн. Це злочини різного характеру, але в будь-якому випадку — викрадення», — зазначив він під час телемарафону, підкресливши, що окупанти по-мародерськи вилучають збіжжя.

Як наголосив Микола Сольський, ідеться про грабіж, розбій, шахрайство та примус. Зараз налагоджений бізнес високого рівня посадовцями-силовиками росії із залученням колаборантів, розповів міністр.

Першими під «приціл» окупантів, за його словами, потрапляють фермери з найбільш активною політичною позицією та підтримкою України, а також ті, хто відмовляється перереєстровувати діяльність та співпрацювати з окупаційною владою.