40 тис. домогосподарств отримають насіння овочів через USAID

26 квітня 2023, 19:00 2041

Понад 40 тис. домогосподарств у 382 громадах (з них 145 — прифронтових та деокупованих) отримають насіння овочів для весняної посівної через Агентство США з міжнародної допомоги (USAID).

Як говориться у повідомленні USAID Агро, перші партії насіння вже відправили.

«Овочевий сектор агровиробництва чи не найбільше постраждав внаслідок воєнної агресії, адже близько 25% овочів вирощувалось у південних та східних областях, які поки ще тимчасово окуповані. Лише за рік овочі, за даними Держстату, здорожчали на 34%, що робить їх менш доступними для багатьох споживачів. Тому городина, вирощена на присадибних ділянках, має важливе значення для стабілізації ситуації з продовольчою безпекою громад у період воєнного стану», — говорять в організації.

Услід за компанією «Байєр», яка безкоштовно передасть 530 кг насіння моркви та понад 350 т насіння кукурудзи, ще сім міжнародних насіннєвих компаній (Enza Zaden, Lark Seeds, Nunhems, Hazera, Seminis, Rijk Zwaan та Syngenta) надали 401 кг насіння капусти, моркви, редису, томату, огірків, кукурудзи, цибулі, кавуна, дині, кабачків.

Зважаючи на обмежену кількість насіння, його першочергово розподілили до деокупованих громад, які надіслали запити. Посівний матеріал доставлять до органів місцевого самоврядування, де відповідальні представники сільських чи селищних рад організують роздачу насіння мешканцям громади.


Для довідки: за додатковою інформацією про діяльність USAID можна звертатися до Відділу зв’язків з громадськістю місії USAID в Україні за тел. (+38 044) 521-57-53, вебсайт: http://www.usaid.gov/ukraine, сторінка у Facebook: https://www.facebook.com/USAIDUkraine.