Вінниччина разом із Німеччиною реалізує плодоовочевий проєкт на €4,2 млн

30 січня 2024, 10:32 1627

Реалізація проєкту співробітництва «Німецько-український фаховий діалог зі сталого розвитку сектору плодоовочівництва» з кошторисною вартістю €4,2 млн розпочалася у Вінницькій області.

Про це повідомляє «Укрінформ» із посиланням на Вінницьку ОВА.

Як зазначили у відомстві, проєкт було започатковано 2023 року. Оперативними партнерами з його реалізації стали ТОВ «ГФА Консалтинг Груп ГмбХ» (Німеччина), Вінницька обласна військова адміністрація, а також Іллінецький аграрний фаховий коледж та ДУ «Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти» (м. Київ).

В ОВА наголосили, що цей проєкт є унікальною можливістю для ефективного німецько-українського співробітництва представників аграрної науки, освіти та бізнесу Вінницького регіону. Він дає можливість учасникам отримати сучасний досвід у сфері формування професійних освітніх методик та впровадження прогресивних інноваційних технологій у розвиток плодоовочівництва.

У центрі проєкту знаходиться аграрно-експертний діалог, спрямований на підтримку партнерських організацій у сталому покращенні рамкових умов для сектору плодоовочівництва. Зокрема, для виробництва і збуту плодоовочевої продукції. Основні напрями проєкту охоплюють аграрно-правове та організаційне консультування ключових державних інституцій, покращення професійної освіти та підвищення кваліфікації, створення сільськогосподарської дорадчої служби для сектору плодоовочівництва у Вінницькій області. Окрім того, йдеться про фінансову підтримку стратегічних аграрних інвестицій і створення нових підприємств: кошторисна вартість проєкту — 4,2 млн.

У межах втілення проєкту у життя вже відкрито два офіси: адміністративний у місті Вінниця та Офіс дорадництва в місті Іллінці. Також сформовано три робочі групи для кожної сфери результатів за напрямами: визначення пріоритетних тем консультування в галузі плодоовочівництва, з покращення професійної освіти і підвищення кваліфікації педагогічних працівників у сфері плодоовочівництва, а також з розроблення бізнес-плану створення дорадчого центру розвитку плодоовочевого сектору.

Також майже завершено підготовку до будівництва холодильного сховища в Іллінецькому аграрному фаховому коледжі (а саме — план будівництва та план роботи). Початок будівництва заплановано на початок 2024 року.

Окрім того, розроблені інструменти фінансування для подальших інвестицій у плодоовочевий сектор області.

Завершити реалізацію цього проєкту планується у 2025 році.