Скорочення українського агровиробництва сягне 40-70%

20 квітня 2022, 11:04 1102

Разом із війною в Україні йде на спад і сільське господарство. Відсоток втрат великий, і складно підрахувати зараз. Воєнні дії ще тривають, тож збитки ростуть кожного дня.

Про це в інтерв’ю італійському виданню заявив міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський, говориться у повідомленні міністерства. 

«Наразі ми вже розуміємо, що посів зменшиться на 20-30%. Відповідно це призведе до нижчої якості посіву, а отже і врожайності. За попередніми підрахунками, 20-30% посівних площ залишаться незасіяними. Точну цифру можна буде назвати в кінці травня, коли закінчиться посівна», — додав він. 

За словами міністра, також складно зараз назвати кількість цьогорічного врожаю.

«Конкретні цифри назвати складно. Очікуємо суттєві показники по овочевих культурах. Багато аграріїв змінюють культуру. Наприклад, ті, що сіяли кукурудзу, цього року переходять на соняшник. Відповідно, врожай кукурудзи знизиться. Натомість зросли посіви сої, ріпаку, ярого ячменю і ярої пшениці. За попередніми оцінками, загальний спад виробництва становить від 40 до 70% залежно від продукту та ситуації в окремому регіоні», — уточнив він.