Про це йдеться у повідомленні НАЦУ «Укрцукор».
«Всього в сезоні працювало 33 цукрових заводи, які переробили 9,84 млн т цукрових буряків. Це майже на третину менше ніж попереднього року. Як бачимо, суттєве зменшення кількості сировини потягнуло за собою скорочення виробничих потужностей і, як наслідок, зменшення виробництва цукру в цілому», — прокоментувала заступник голови правління НАЦУ «Укрцукор» Руслана Яненко.
За словами експерта, такий результат є досить прогнозованим, адже світовий профіцит цукру, що тривав останні три роки суттєво вплинув і на український ринок — маємо скорочення посівних площ під цукровими буряками на 20% і зменшення кількості сировини.
Окрім того, що 9 переробних підприємств в цьому році не запустилось, виробничий сезон також скоротився майже на місяць, а це, безумовно, відіб»ється на собівартості виробництва цукру, адже мінімально цукровий завод повинен відпрацювати 100 днів, щоб покрити витрати на запуск.
Традиційно, трійка лідерів виглядає незмінно: Вінницька обл. — 331,9 тис. т, Хмельницька обл. — 192,8 тис. т, а замикає трійку Тернопільська обл. з показником 186,4 тис. т.