На Прикарпатті завершують підживлення озимих

26 березня 2022, 13:30 618

На Прикарпатті уся озимина знаходиться у доброму та задовільному стані. Посівна площа під урожай 2022 року по всіх категоріях господарств прогнозується на минулорічному рівні, тобто 383 тис. га, у тому числі по сільськогосподарських підприємствах — 186 тис. га.

Про це повідомив директор Департаменту агропромислового розвитку Івано-Франівської ОДА Іван Андріїшин.

Відзначається, що в області озимі зернові посіяно на площі 58,5 тис. га: озима пшениця займає 47,1 тис. га, озимий ячмінь — 9,6 тис. га, жито — 1,8 тис. га. Також понад 18 тис. га засіяно озимим ріпаком.

Наразі сільськогосподарські підприємства завершують перше підживлення цих культур.

Іван Андріїшин відзначив, що в області працюють 77 торгових точок, які реалізують для населення насіння, мінеральні добрива, засоби захисту, інвентар.

«Надважливим питанням є забезпечення посівної кампанії паливно-мастильними матеріалами. На сьогодні уряд відмінив акциз, зменшив ставку ПДВ до 7%, провів переговори з європейськими компаніями, і пальне почало надходити з Європи. Уже сформована заявка на потреби пального в розрізі агровиробників у кількості 2200 тонн. Для своєчасного проведення комплексу весняно-польових робіт проводиться бронювання за спрощеною процедурою», — наголосив Іван Андріїшин.