Зернотрейдер з Луганщини отримав вагони від USAID

19 травня 2024, 08:40 845

Проєкт USAID «Економічна підтримка України» придбав для компанії «Алмейда Груп» 25 вагонів-зерновозів.

Про це повідомив очільник компанії Максим Волченко у Facebook.

«Повномасштабна війна кардинальним чином змінила роботу компанії. До війни «Алмейда Груп» оперувала двома маршрутними елеваторами в Луганській області та була одним із найбільших регіональних зернотрейдерів на сході України. З початком війни ці виробничі потужності, як і значну кількість продукції, було втрачено. Проте компанія змогла перемістити практично весь колектив із зони тимчасової окупації та вже на початку травня 2022 року запустила в роботу перевалочний термінал на станції «Вадул-Сірет», — уточнив він.

І додав, що протягом того ж року компанія змогла перевалити значну кількість аграрних експортних вантажів. Згодом запрацювали ще 2 термінали на станціях «Чоп» та «Мостиська».

«Зараз компанія будує власний мультимодальний термінал на станції «Вадул-Сірет», що дозволить збільшити як кількість, так і лінійку експортних вантажів. Ми працюємо з фермерськими господарствами, що знаходяться в безпосередній близькості до лінії фронту, попри важку ситуацію ми продовжуємо активно співпрацювати з нашими партнерами на терміналі у Харкові», — зазначив Максим Волченко.