Спецалісти компанії «Ґудвеллі Україна» вважають, що над зменшенням собівартості виробництва свинини варто працювати завжди.
Про це в інтерв’ю журналу The Ukrainian Farmer розповів територіальний керівник виробництва «Ґудвеллі Україна» Віктор Робейко, пише AgroTimes.
«Комбікорм — дуже дорога складова, яка багато в чому залежить від можливостей підприємства. Більшість зернових ми вирощуємо, тож у виграші завжди або відділ рослинництва, або відділ тваринництва — залежно від ціни на зерно, — зазначив він. — На жаль, наш рослинницький підрозділ не завжди може виробляти зерно дешевше, ніж у інших виробників».
Перевага «Ґудвеллі Україна», за словами Віктора Робейка, — у великій кількості гноївки, використання якої зменшує потребу в мінеральних добривах.
«Зменшення витрат на годівлю свиней і власне виробництво соєвої макухи зі своєї сої — так ми отримуємо дешевший протеїн», — пояснив він.
Також компанія менше витрачає на досушування зерна кукурудзи. На одній фермі вологе зерно з поля засипають у герметичні силоси — там воно нагрівається, виділяє вуглекислий газ, який його і консервує. Потім перемелюють із водою в спеціальному млині й годують свиней.
«Ця технологія дещо дорожча з погляду інвестицій, як порівняти з виготовленням кукурудзяної пасти, але у використанні дешевша, оскільки не потрібно додавати кислоти та щороку силосувати», — наголосив Віктор Робейко.