Українська компанія з виробництва равликів відкрила склад в Іспанії

23 грудня 2021, 08:00 388

Компанія «Равлик 2016» — єдина українська равликова ферма з дозволом на діяльність в Іспанії та власним складом у цій країні. Ще два склади очікують свого відкриття в Італії та Франції.

Про це розповів власник господарства «Равлик 2016» Сергій Данилейко під час мітапу «Равликові ферми та равликівництво: Кращі агропрактики».

«Ми вирощуємо середземноморських та африканських равликів на площі 2,5 га. За рік виробляємо 70 т продукції, а також маємо завод у Полтаві, де переробляється 5 т равликів на місяць», — зазначає він.

Пройшовши нелегкий шлях проб та помилок, відпрацювавши технології та модель ведення бізнесу у равликівництві, Сергій Данилейко навчає інших виробників-початківців. На навчальному курсі «Як створити бізнес — ферма з вирощування равликів продуктивністю 50 т/рік», створеному фермером, провчилися сотні людей. Також господарство за час своєї діяльності надало в Україні 170 франшиз для невеликих господарств і одну велику. Як зазначає Сергій Данилейко, 85% равликових ферм в Україні пішли від «Равлик 2016».

Також на базі господарства створено дослідницький центр. Серед значних здобутків: розробка та впровадження власного методу добування равликового муцину, якому немає аналогів у світі.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua