Українській кукурудзі прогнозують рекордний рік

13 травня 2021, 09:42 3558

В Україні 2021/22 маркетинговий рік для кукурудзи буде абсолютно рекордним.

Такі дані з посиланням на прогноз USDA у соцмережі Facebook озвучив президент асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» Алекс Ліссітса.

За прогнозами американських аналітиків, українські аграрії вироблять 37,5 млн т кукурудзи, що на 24% перевищить результати минулого року і буде на 22% більше, якщо брати середній показник за останні 5 років. Якщо говорити про урожайність кукурудзи, то, за прогнозами USDA, вона зросте до 6,82 т/га, що вище на 21%, якщо порівнювати з минулим роком.

«Це, дійсно, рекордний показник, тому що таких результатів Україна ніколи не отримувала», — підкреслює Алекс Ліссітса.

Він зазначив, що площа, яка запланована під кукурудзу на рівні 5,5 млн га (на 2% більше, ніж минулого року), можливо, зміниться у бік скорочення, зважаючи на природно-кліматичні умови, особливо затяжні дощі по всій Україні.  Але принципово погодні умови цьогоріч набагато кращі, ніж були минулого року, якщо говорити про вологість грунту.

«Тепер лише варто сподіватися на продовження таких теплих і вологих температур у наступні місяці, щоб отримати прогнозований валовий збір кукурудзи і урожайність», — додає експерт.

Враховуючи сьогоднішні ціни на кукурудзу, на думку Алекса Ліссітси, це для України було б непогано.